lauantai 20. maaliskuuta 2021

Suolakinuski-suklaakeksit

Näistä ei enää keksit parane. Rapea ja sitkeä pohja ja kruununa pikkuisella suolaripauksella terävöitetty kinuskilammikko. Yleensä tykkään keitellä kinuskit kermasta ja sokerista, mutta nyt kun mulla oli jäänyt kaappiin purkillinen kinuskikermaa, päätin kokeilla sitä. Purkin kyljessä kerrotaan keittoajaksi 10 minuuttia, mutta ei se tuossa ajassa kerennyt vielä tulla miksikään. 20 minuutin kuluttua se oli jo ihan kelvollista kinuskia. Mutta en kyllä yhtään tiedä miten tämä olisi helpottanut kinuskin keittelyä, samalla vaivalla sinne kattilaan olisi kipannut purkin kermaa ja vähän sokeria päälle.




Keksit:
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 ¼ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
½ dl kaakaojauhetta
150 g taloussuklaata
Lisäksi:
2 ½ dl kinuskikermaa
½ tl sormisuolaa

Rouhi suklaa. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kananmuna, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi taikinaan suklaarouhe.

Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia paloja ja pyörittele palat palloiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Painele pallot hiukan litteämmiksi ja paina jokaisen keksin keskelle marmorikuula. Jätä hyvä leviämisvara. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista marmorikuulat ja anna keksien jäähtyä.

Keitä kinuskikermaa pienessä kattilassa n. 20 minuuttia, kunnes kerma sakenee kinuskikastikkeeksi. Jaa kinuski keksien koloihin. Viimeistele ripauksella sormisuolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti