lauantai 27. maaliskuuta 2021

Tummasuklaa-kinuskikakku

Tämä on ainakin meikäläisen mittapuulla jo jonkun sortin överikakku. Rakastan suklaata ja kinuskia, joten niiden yhdistelmä ei voi olla muuta kuin suussasulavan herkullinen.




Pohja:
150 g voita
150 g taloussuklaata
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kinuski:
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
Kostutus:
1 ½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Sulata voi ja suklaa kattilassa keskilämmöllä, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi sekaan suklaa-voiseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Mittaa kinuskin ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoitellen 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään. Pese kakkuvuoka ja nosta pohjalevy vuokaan. Kostuta pohja ja valuta päälle 1/3 kinuskista. Tee toinen kerros samoin. Nosta kolmas kakkulevy kanneksi ja kostuta myös se. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielellään yön yli.

Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Anna seistä pari minuuttia ja sekoita sitten tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä, kunnes se on paksuuntunut sopivaksi. Kaada kuorrutus kakun päälle ja reunoille ja tasoita lastalla.

Notkista jääkaapissa ollut kinuski kuumentamalla sitä mikrossa muutaman sekunnin ajan. Valuta kinuski suklaakuorrutuksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti