perjantai 9. huhtikuuta 2021

Itämainen porsaspata

Tämä oli taas perusmättöä, ihan vastaavia on tullut tehtyä ja syötyä varmaan kymmeniä kertoja. Aina nämä ovat yhtä hyviä.




Ainekset:
450 g porsaan sisäfilettä
2 ½ dl lihalientä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl ankanrasvaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 punaista paprikaa
500 g parsakaalia
ripaus chilirouhetta
60 g cashewpähkinöitä

Sekoita yhteen lihaliemi, soija ja maissitärkkelys. Kuutioi liha. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoista siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Irrottele parsakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi.

Sulata rasva pannulla. Ruskista lihat joka puolelta ja nosta ne lautaselle.

Kuullota sipulia ja valkosipulia samalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää paprika, parsakaali ja chilirouhe. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.

Lisää lihakuutiot ja liemiseos. Hauduta n. 5 minuuttia, kunnes liha on lämmennyt ja kastike saostunut. Lisää pähkinät. Tarjoile esim. keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti