keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Pähkinä-nuudeliwokki

Tästä tuli tosi maukasta, vaikka mausteiden määrä oli hyvin vähäinen. En muistaakseni olekaan pitkään aikaan tehnyt nuudeliwokkeja, joten tämä maistui oikein erityisen hyvälle.




Ainekset:
250 g munanuudeleita
1 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
180 g sieniä (pakastesuppiksia)
1 porkkana
200 g vihreitä papuja
1 paprika
Kastike:
2 dl kanalientä nuudelien keittovedestä
80 g maapähkinävoita
2 rkl soijakastiketta
Pinnalle:
½ dl maapähkinöitä
2 kevätsipulia

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa se julienne-raudalla ohuiksi tikuiksi. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja suikaloi malto. Silppua kevätsipuli. Rouhi pähkinät. Keitä nuudelit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Käytä osa nuudelien keittovedestä kanaliemeen. Sekoita yhteen kanaliemi, pähkinävoi ja soija.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Lisää valkosipuli ja paista n. 30 sekuntia. Lisää sienet ja porkkanat ja jatka paistamista viitisen minuuttia. Lisää pavut ja paprika ja jatka paistamista pari minuuttia.

Lisää nuudelit ja pähkinäkastike. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja kevätsipulisilppu. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti