lauantai 3. huhtikuuta 2021

Uunichili

Milloinkahan olen viimeksi ostanut kaupasta nachoja? Mielikuvissani ne olivat suolattua pahvia ja meinasinkin korvata ne tässä ruislastuilla. Hämmästyksekseni kaupasta löytyikin nyt jos jonkunlaista sorttia eri tavalla maustettuja nachoja ja päätin kokeilla guacamolen makuisia. Ne olivatkin oikein hyviä (eivätkä ollenkaan pahvisia). Uunichili kokonaisuudessaankin oli oikein maistuvaa.




Ainekset:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
½ tl chilirouhetta
1 tl kuminaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl kasvisfondia
800 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
760/460 g kidneypapuja
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Pinnalle:
40 g guacamolella maustettuja nachoja
100 g cheddar-sulatejuustoa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia minuutin ajan uuninkestävällä pannulla. Lisää valkosipuli ja kaikki mausteet. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemikuutio ja tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää vesi pannulle. Lisää pavut ja keitä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Pilko juusto Levitä kastikkeen päälle nachot ja ripottele väleihin juustonpalat. Grillaa 225-asteisen uunin grillivastusten alla noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti