maanantai 17. toukokuuta 2021

Lohkoperunapelti Nizzan tapaan

Tämä oli taas melko lailla perusevästä, helppoa ja herkullista. Ihan vielä ei ole järkihintaisia uusia perunoita saatavilla, joten piti käyttää vanhoja. Uudet perunat olisivat kyllä olleet ihania tähän.




Ainekset:
800 g perunoita
2 punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
370/280 g tonnikalaa yrttisessä tomaattikastikkeessa
200 g vihreitä papuja (pakaste)
250 g kirsikkatomaatteja
1 dl oliiveja
6 kananmunaa
basilikanlehtiä

Kuori ja lohko perunat. Kuori sipulit ja leikkaa ne paksuhkoiksi puolirenkaiksi. Sekoita joukkoon öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Levitä ainekset leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Halkaise oliivit ja poista kivet. Puolita tomaatit.

Ota pelti uunista ja asettele kasvisten lomaan tonnikala kastikkeineen, pavut, tomaatit ja oliivit. Tee pellille aineksiin kuusi koloa ja riko jokaiseen koloon varovasti yksi kananmuna.

Jatka paistamista vielä 10 minuuttia, kunnes kananmunat ovat kypsyneet. Koristele basilikanlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti