lauantai 1. toukokuuta 2021

Paahdettu perunasalaatti

Kolmioleipien kaveriksi tein perunasalaattia, johon sain viimeinkin ujutettua sitä jo pitkään kaupasta himoitsemaani parsaa. Täytyykin ostaa sitä toisenkin kerran, ja kokeilla millaista siitä tulee air fryerissä. Perunasalaatista tuli sinappikastikkeen kera todella maukasta.




Ainekset:
1 kg perunoita
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 ½ tl suolaa
500 g parsaa
100 g kevätsipulia
Kastike:
2 rkl sinappia
1 tl omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
¼ tl mustapippuria

Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista parsoista puumaiset tyviosat ja pilko jäljelle jääneet osat.

Sekoita perunoihin oliiviöljy, valkosipuli ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Lisää parsat uunipellille perunoiden päälle. Jatka paahtamista vielä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Silppua kevätsipuli. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
 
Siirrä perunat ja parsat tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon kastike ja ripottele pinnalle kevätsipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti