perjantai 7. toukokuuta 2021

Turskaa vietnamilaisittain

Tämä oli onnistunut kokonaisuus. Toi kalakastike on siitä kummallinen aine, että se haisee melko kammottavalle mutta maistuu kuitenkin hyvälle. Ja omituista, miten pienellä lisäyksellä riisistä saa erityisen maistuvaa.




Ainekset:
800 g turskafileetä
1 tl mustapippuria
1 rkl sitruunaruohotahnaa
4 rkl ruokosokeria
2 ½ dl lämmintä vettä
4 rkl kalakastiketta
1 rkl rypsiöljyä
1 punainen chili
Parsakaali:
1 parsakaali
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria
Lisäksi:
5 dl vettä
2 ½ dl basmatiriisiä
1 ruukku korianteria

Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Irrottele parsakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Silppua korianteri.

Höyrytä parsakaalit napakan kypsiksi. Sekoita oliiviöljy ja soijakastike keskenään. Sekoita parsakaaliin oliiviöljy ja soijakastike. Mausta mustapippurilla.

Huuhtele kalafileet ja taputtele ne kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa fileet 2-3 osaan. Mausta kalat molemmin puolin mustapippurilla ja sitruunaruohotahnalla.

Liuota ruokosokeri lämpimään veteen ja sekoita joukkoon kalakastike. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kalapalat ja kypsennä ne öljyssä molemmin puolin. Lisää pannulle vesi-sokeri-kalakastikeseos. Alenna lieden lämpöä heti nesteiden lisäyksen jälkeen. Lisää chili jatka paistamista vielä noin reilut 5 minuuttia. Käännä kalat kerran varovasti, ettei niiden rakenne rikkoonnu.

Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita joukkoon korianteri ja kokoa lautaselle pieni riisikeko. Lisää riisin kylkeen parsakaalia ja turskapaloja. Valuta turskapalojen kastiketta myös riisin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti