lauantai 12. kesäkuuta 2021

Mansikka-kermakakku

Ainakaan tällä kelillä ei pääasiallisesti vaniljakastikkeeseen tehty kermavaahto ollut kovin toimiva. En edes yrittänyt levittää sitä kakun reunoille joista se olisi saman tien valahtanut alas, vaan jätin reunat trendikkäästi nakuksi. Kakkupohjasta tuli sellainen ”konditoriapohja”, joka muistini mukaan on esim. Fazerin leipomon kinuskikakussa. Ehkä sen tietynlaisen koostumuksen tuo öljyyn ja veteen tehty taikina. Mansikoita olisi voinut laittaa enemmänkin. Mutta oli hyvä, kesän ensimmäinen mansikkakakku.




Pohja:
3 kananmunaa
¾ dl öljyä
1 ¼ dl sokeria
1 rkl + ¼ tl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 ¼ dl kylmää vettä
Täyte ja kuorrutus:
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kuohukermaa
500 g mansikoita

Erottele pohjan kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset ja ¼ tl sitruunamehua kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa yhteen keltuaiset, öljy, sokeri ja 1 rkl sitruunamehua. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää välillä vettä tilkoittain. Lisää myös sitruunankuoriraaste. Kääntele lopuksi sekaan valkuaisvaahto. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Vatkaa täytteen vaniljakastike ja kerma yhdessä vaahdoksi. Perkaa ja viipaloi mansikat. Ota kuorrutusta varten sivuun n. puolet vaahdosta ja 1/3 mansikoista.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä pohjalevylle puolet täytteeseen jätetystä kermavaahdosta ja puolet täytteen mansikoista. Tee toinen kerros samoin. Levitä loput kermavaahdot kakun kuorrutukseksi. Koristele lopuilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti