perjantai 11. kesäkuuta 2021

Ranskalainen broileripata

Tämä oli juuri niin ihanaa kuin voi kuvitella olevan yhdistelmän pekonista, sienistä ja kevyesti leivitetystä broilerista. Kerrassaan herkullista.




Ainekset:
½ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
500 g broilerin sisäfilettä
1 rkl oliiviöljyä
150 g pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
300 g sieniä (herkkutatteja pakastimesta)
3 ½ dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kuivattua timjamia
Koristeluun:
2 rkl tuoretta persiljaa

Suikaloi pekoni. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua persilja.

Mittaa vehnäjauhot suurelle lautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele broilerinfileet jauhoissa niin, että jauhot tarttuvat tasaisesti lihan pintaan.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Ruskista broilerit tasaisesti joka puolelta. Nosta lihat lautaselle odottamaan.

Paista pekoni rapeaksi samalla pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes sipuli on hiukan pehmennyt. Lisää myös broilerit, sienet, valkoviini, tomaattipyree ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi silloin tällöin sekoitellen. Säädä lämpö pienemmälle ja hauduta kannen alla, kunnes liha on mureaa (45-50 minuuttia). Koristele persiljasilpulla juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti