torstai 22. heinäkuuta 2021

Espresso rub –possua

Tämän valmistumista odotettiin pitkään ja hartaasti. Mutta oli kyllä ihan kaiken odotuksen arvoinen. Kasslerista oli tullut ihan mielettömän hyvää kahden tunnin keiton aikana, ja loppusilauksena se sai mausteseoksesta uunissa mukavan rapean ja mausteisen pinnan. Kastikkeesta puhumattakaan. Syötiin possu uusien perunoiden kanssa ja se meinasi kerta kaikkiaan viedä kielen mennessään.




Ainekset:
1200 g kassleria
Keitinliemi:
5 l vettä
1 rkl suolaa
1 ½ rkl sokeria
1 tl korianterinsiemeniä
2 tähtianista
1,8 g espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
Rub-mausteseos:
1 ½ tl suolaa
1,8 g espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
1 rkl valkosipulijauhetta
1 ½ tl timjamia
1 tl mustapippuria
¼ tl savupaprikajauhetta
Glaseerausliemi:
1 dl keitinlientä
½ dl ruokokidesokeria
2 rkl (kiinalaista) soijakastiketta

Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liha kattilaan ja kuori vaahtoa pinnalta niin kauan kuin sitä muodostuu. Lisää kattilaan kaikki mausteet. Keitä lihaa kaksi tuntia. Lisää vettä tarvittaessa niin, että liha peittyy liemeen kokonaan.

Sekoita mausteseoksen ainekset. Nosta liha kattilasta uunivuokaan. Hiero mausteseos lämpimän lihan pintaan. Paahda lihaa 250-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Mittaa 1 dl keitinlientä glaseerauskastikkeen pohjaksi pieneen kattilaan. Lisää joukkoon ruokokidesokeri ja soija. Kiehauta ainekset. Viipaloi liha ja nosta viipaleet tarjoiluvadille. Kaada kastike viipaleiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti