perjantai 30. heinäkuuta 2021

Kasvis-kalkkunalasagne

Pinaattikastike olisi saanut olla vähän paksumpaa (enemmän jauhoja siis, kai). Muuten tämä oli juuri sellaista kuin lasagnen pitääkin. Herkullista.




Tomaatti-kalkkunakastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g kalkkunan jauhelihaa
800 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
200 g lehtikaalia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 tl Provençen yrttimausteseosta
Pinaattikastike:
200 g tuoretta pinaattia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
50 g Koskenlaskija cheddar –sulatejuustoviipaleita
½ tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
¼ tl mustapippuria
Lisäksi:
150 g lasagnelevyjä

Kuori ja silppua kalkkunakastikkeen sipulit. Ruskista jauheliha yhdessä sipulien kanssa. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi kastikkeen sekaan. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit. Suikaloi lehdet ja lisää suikaleet kastikkeeseen. Mausta kastike ja hauduta muutama minuutti.

Nosta pinaattikastikkeen pinaatti siivilään. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että lehdet menevät kasaan. Valuta ja silppua lehdet. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja paista muutama minuutti. Lämmitä maito ja kaada se vähitellen jauho-voiseokseen, koko ajan sekoittaen. Pilko sekaan sulatejuusto. Lisää pinaatti ja mausteet ja sekoita hyvin. Hauduta muutama minuutti.

Kaada lasagnevuokaan puolet tomaatti-kalkkunakastikkeesta. Peitä kastike lasagnelevyillä. Lisää puolet pinaattikastikkeesta ja loput kalkkunakastikkeesta. Lisää vielä kerros lasagnelevyjä ja päällimmäiseksi loput pinaattikastikkeesta.

Paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna vetäytyä foliolla peitettynä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti