tiistai 27. heinäkuuta 2021

Munakoisopata

Tänään syötiin vähän edellisten päivien jämäpiirakoita ja lisäksi munakoisopataa, joka toimitti sekä lisukkeen että salaatin virkaa. Oli oikein hyvää, mutta ei mitään erityisen mieleenpainuvaa.




Ainekset:
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 porkkana
2 perunaa
4 tomaattia
2 rkl ketsuppia
1 punainen chili
1 ruukku persiljaa
muutama timjaminoksa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Leikkaa munakoiso paksuiksi viipaleiksi ja ripottele reilusti suolaa viipaleiden päälle. Kuutioi kesäkurpitsa. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana. Kuutioi perunat ja tomaatit. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Silppua yrtit varsineen.

Kuumenna 1 rkl öljyä padassa. Lisää sipulit, kesäkurpitsa ja paprika ja paista 5 minuuttia. Lisää porkkanaraaste. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 20 minuuttia.

Pyyhi munakoisoviipaleista talouspaperilla enin suola ja irronnut neste. Kuutioi munakoiso. Kuumenna loput öljystä pannulla. Paista munakoisokuutiot pehmeiksi ja kauniin värisiksi. Siirrä kuutiot pataan.

Lisää perunat, tomaatit ja ketsuppi. Jatka hauduttamista 15 minuuttia. Lisää chili ja yrtit kypsään pataan. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti