tiistai 27. heinäkuuta 2021

Punaherukkapiirakka crème brûlée –kuorrutuksella

Kuivasta kelistä huolimatta puskat notkuvat punaherukoita. Miettiessäni mitä niistä tekisin, tuli mieleeni tämä resepti joka on ollut kokeilulistallani jo useamman vuoden ajan. Nyt sitten tuumasta toimeen, ja tästä tuli juuri niin hyvää kuin ajattelinkin. Ainut ongelma oli se, että käytettävissäni oli liian pieni piirakkavuoka ja osa mascarponeseoksesta valahti pellille. Kannattaa siis valita joko korkeareunainen vuoka tai sitten laakea, mutta suurempi kuin sellainen perus-pyrex-lasivuoka (joka on kaiketi 26 cm halkaisijaltaan).




Pohja:
200 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
125 g voita
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Täyte:
1 l punaherukoita
5 rkl hillo-marmeladisokeria
Crème brûlée:
250 g mascarponea
5 dl kuohukermaa
100 g sokeria
60 g perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Päälle:
6 rkl ruokosokeria

Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi jauhoseokseen niin, että saat murumaisen seoksen. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.

Kaada punaherukat pohjalle. Ripottele hillo-marmeladisokeri herukoiden päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Sekoita kaikki crème brûléen ainekset yhteen ja levitä varovasti punaherukoiden päälle. Varo etteivät seokset sekoitu keskenään. Nosta piirakka takaisin uuniin ja paista 180 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja nosta sitten pariksi tunniksi jääkaappiin. Crème brûlée –seos hyytyy jääkaapissa lopullisesti.

Ripottele ruokosokerit jäähtyneen ja hyytyneen piirakan päälle. Sulata sokeri uunissa grillivastuksen alla kauniin ruskeaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti