keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Ranskalaiset punajuuriletut

Aamu aloitettiin punajuuriletuilla. Otin punajuurimehuksi säilykepunajuurien lientä. Letuista tuli tosi hyviä, ja täytteet sopivat hyvin lettujen sisään.




Taikina:
1 kananmuna
2 ½ dl punajuurimehua
1 dl tattarijauhoja
½ dl vehnäjauhoja
4 rkl voita
½ tl suolaa
Täyte:
8 viipaletta Emmental-juustoa
65 g tuoretta pinaattia
1 ruukku basilikaa
4 kananmunaa
Lisäksi:
2 rkl voita paistamiseen

Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Lisää punajuurimehu ja jauhot. Sulata voi ja lisää se taikinaan. Mausta suolalla. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

Sulata ½ rkl voita pannulla ja levitä pannulle neljäsosa taikinasta (n. 1 dl). Paista muutama minuutti, kunnes taikina on lähes kokonaan hyytynyt. Laita letun keskelle kaksi viipaletta juustoa ja juuston päälle neljäsosa pinaatista ja basilikasta. Riko letun keskelle varovasti kananmuna ja paista muutama minuutti niin, että kananmuna alkaa hyytyä. Käännä letun reunat kananmunan päälle niin, että keltuainen jää näkyviin. Siirrä lettu varovasti leivinpaperoidulle uunipellille. Paista loput letut samalla tavoin.

Kypsennä lettuja vielä 250-asteisen uunin grillivastusten alla, kunnes keltuainen on hyytynyt haluamaasi kypsyyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti