keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Suklaa-banaani-kinuskikakku

Tämän kakun idea kuulosti paremmalta kuin miltä lopputulos maistui. Ei tämä huonoa ollut, mutta ihan rehellisesti sanottuna olen kyllä parempiakin kakkuja maistanut. Popcornit (joista en edes käyttänyt puoliakaan) olivat oikeastaan ihan turhia. Veikkaisin, että tämä olisi ollut parempaa jos popparit olisi jätetty pois ja kinuski olisi keitetty ihan perinteisestä kuohukermasta. Alkuperäisessä reseptissä oli kuorrutusta tuplamäärä, mutta päätin puolittaa ainesten määrän ja luulenpa tehneeni ihan oikean ratkaisun. Tämä oli tällaisenakin jo melko makeaa.




Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
40 g mantelijauhetta
2 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
5 dl mantelijuomaa
1 ½ dl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
Kinuski:
250 ml kookoskermaa
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
Täyte ja kuorrutus:
200 g voita huoneenlämpöisenä
150 g tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
3 banaania
90 g mikropopcorneja

Sekoita pohjan mantelimaito, öljy ja valkoviinietikka yhteen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä täysin.

Keitä kinuskin kookoskermaa ja fariinisokeria noin 5-8 minuuttia, kunnes seos on paksuhkoa kinuskia. Mausta suolalla. Anna jäähtyä.

Kuori ja viipaloi täytteen ja kuorrutuksen banaanit. Valmista popcornit mikrossa. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe voin joukkoon. Vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. 

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Levitä pohjalle ensin kuorrutetta, sitten puolet banaaniviipaleista ja kinuskia. Nosta kansilevy täytteen päälle. Levitä loput kuorrutusseoksesta kakun päälle ja reunoille. Koristele popcorneilla ja kinuskilla juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti