perjantai 23. heinäkuuta 2021

Täytetty kirjolohi

Alkuperäisessä reseptissä oli ruohosipulin tilalla korianteria, mutta kun syöjäporukassa on parikin korianterin inhoajaa, niin ajattelin laittaa korianterin tilalle persiljaa. Unohdin kumminkin persiljan kauppalistalta, joten oli haettava pihasta ruohosipulia. Hyvin toimi sekin. Lisäksi aurinkokuivattujen tomaattien tilalle olisi kuulunut säilöttyjä sitruunoita, mutta kun niitä ei ole täältä maalta saatavissa niin laitoin sitten noita tomaatteja. Oikein hyvää tästä tuli näilläkin aineksilla.




Ainekset:
75 g pinjansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipuli
2 punaista chiliä
2 kesäsipulia varsineen
1 ruukku ruohosipulia
50 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
1 suurehko kokonainen kirjolohi (n. 1100 g)
suolaa
mustapippuria

Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella. Kuori ja viipaloi kynnet. Poista chileistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto. Viipaloi kesäsipulit varsineen. Silppua ruohosipuli.
 
Kuumenna öljy suurella pannulla. Kuullota valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Lisää sipuli ja ruohosipuli ja jatka paistamista, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja pinjansiemenet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä vähintään 15 minuuttia.

Nosta kirjolohi leivinpaperoituun uunivuokaan. Lusikoi täyte kalojen sisään. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti