perjantai 13. elokuuta 2021

Poronkäristysrullat

Eihän tämä nyt miltään näytä, mutta maistui todella hyvältä. Tein rullat jo aamupäivällä valmiiksi ja nostin jääkaappiin odottamaan. Hetken pohdin tuossa syömään ruvetessa, että pitäiskö lämmittää vai ei. Päädyin lämmittämään hiukkasen, ja se oli varmaankin ihan oikea ratkaisu.




Ainekset:
6 isoa vehnätortillaa (370 g)
240 g poronkäristystä
150 g pekonia
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl vettä
250 g kirsikkatomaatteja
130 g jäävuorisalaattia
Pikapikkelöity punasipuli:
1 iso punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
1 tl sokeria
Omena-kermaviilikastike:
200 g kermaviiliä
1 omena
1 tl currya
ripaus suolaa

Nosta poronkäristys sulamaan huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Pilko pekoni. Puolita kirsikkatomaatit ja revi salaatti pieniksi paloiksi.

Kuori ja viipaloi punasipuli. Laita sipuli kannelliseen purkkiin. Lisää punaviinietikka. Mausta ripauksella suolalla ja sokerilla. Sulje kansi ja ravistele hyvin. Anna maustua riistakäristyksen paistamisen ajan.

Paista pekoni kypsäksi kuivalla, kuumalla pannulla. Siirrä pekonit syrjään. Lisää pannulle poronkäristys. Paista, kunnes käristys on sulanut. Siirrä pekoni takaisin pannulle ja lisää mausteet. Lisää vesi ja anna lihojen kiehua hiljalleen kymmenen 10–15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut.

Kuori ja raasta omena. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. Valuta punasipulit.

Nosta jokainen tortillalätty omalle leivinpaperinpalalleen. Levitä tortillojen päälle salaatti, tomaatit, poronkäristysseos ja pikkelöity punasipuli. Jaa päälle kastike. Käännä pitkät sivut ensin hieman sisäänpäin ja kääri tortillat tiukalle rullalle leivinpaperin sisään. Nosta jääkaappiin maustumaan ja odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti