tiistai 31. elokuuta 2021

Taikinoitu porsaanfilee

Kaulin taikinan vähän liian pieneksi levyksi, ja sehän sitten repesi jo ennen kuin sain paketin uuniin. Mutta eipä se onneksi makua haitannut. Tämä oli tosi hyvää. Possun kaveriksi keitin porkkanatikkuja, jotka olivatkin kaikessa makeudessaan oiva lisuke.




Taikina:
75 g voita
90 g maitorahkaa
130 g vehnäjauhoja
Täyte:
400 g porsaan sisäfilettä
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
Täyte:
30 g kuivattuja sieniä
½ dl persiljaa
1 ½ tl kuivattua kirveliä
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua timjamia
4 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
20 g voita
2 rkl maitorahkaa
suolaa
1 kananmunan keltuainen
4 salaatinlehteä
Voiteluun:
1 kananmunan valkuainen 

Nypi taikinan jauhot ja voi yhteen. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Laita sienet likoamaan kuumaan veteen 15 minuutiksi.

Mausta porsaanfilee pippurilla. Ruskista filee öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.

Silppua yrtit. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi.

Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää yrtit, sienet ja valkosipuli. Sekoita joukkoon maitorahka ja anna jäähtyä. Lisää keltuainen jäähtyneeseen seokseen. Mausta suolalla.

Asettele salaatinlehdet leivinpaperille vierekkäin. Levitä päälle täyte ja nosta filee täytteelle. Kääri filee salaatinlehtien sisään.

Kauli taikina sopivan kokoiseksi levyksi ja voitele reunat valkuaisella. Kääri filee taikinan sisään ja nipistä reunat kiinni. Nosta paketti uunivuokaan ja voitele pinta lopulla valkuaisella. Paista ensin 10 minuuttia 250-asteisessa uunissa ja sitten 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti