perjantai 3. syyskuuta 2021

Juhannussalko

Tämän ohjeen poimin muistaakseni jostain juhannuksen seudun ruokalehdestä. Pikkuisen tein omia muutoksianikin. Tosi herkullista tästä tuli. Ja tykkäsin kovasti tuon pohjalevyn koostumuksesta. Useinkin käy niin että kääretorttulevy meinaa levitä käsiin, mutta tämä oli sopivasti kiinteä ja taipui kivasti rullalle. Jos vaihtaisi pippurituorejuuston vaikkapa kinuskituorejuustoon ja laittaisi sekaan hiukkasen sokeriakin, niin tästä saisi oivallisen makean kääretortun pohjan.




Pohja:
5 kananmunaa
100 g pippurituorejuustoa
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 ruukku thaibasilikaa
Täyte:
400 g lämminsavusiikaa
150 g ranskankermaa
100 g pippurituorejuustoa
100 g kurkkua
1 ruukku tilliä
2 rkl sitruunamehua

Erottele pohjan kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita yhteen keltuaiset, tuorejuusto, leivinjauhe ja suola. Kääntele sekaan valkuaisvaahto.

Silppua thaibasilika. Asettele uunipellille leivinpaperi ja voitele paperi oliiviöljyllä. Ripottele öljyn päälle thaibasilika. Levitä päälle taikina ja paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Poista täytteen siiasta ruodot ja nahka. Pilko liha. Raasta kurkku. Silppua tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna tasaisesti munakaslevyn pinnalle. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään ja odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti