sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Kikherne-fenkolisalaatti

Tällä kertaa viipaloin fenkolin veitsen sijaan mandoliinilla ihan ohuenohuiksi siivuiksi. Ja olihan se paljon parempaa. Fenkolissa ei siis tällä kertaa moittimista, mutta muutoin tämä salaatti ei ollut minun makuuni. Liian hapanta, sanoisin. Pikkuisen voisi sekaan laittaa vaikka hunajaa.




Ainekset:
4 mandariinia
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
380/230 g kikherneitä
1 fenkoli

Kuori ja lohko mandariinit. Puolita lohkot. Puolita sitruuna ja irrota hedelmäliha viipaleina greippilusikalla kalvojen välistä. Valuta ja huuhtele kikherneet. Murskaa ne kevyesti. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Purista sitruunan kuorista loput mehut tarjoiluastiaan. Vispaa sekaan öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruslohkot, kikherneet ja fenkoli. Sekoita hyvin.

2 kommenttia:

  1. Tai jos jättäisi sitruunan kokonaan pois? Minäkin tykkään fenkolista, mutta vähemmän syönyt sitä raakana. Tätät pitää kokeilla jonakin viikonloppuna. Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Ohjeeseen kuului noiden mandariinien tilalle vielä greippiä. Onneksi sitä ei ollut kaupassa ollenkaan saatavilla. Olin kyllä muutenkin jo ajatellut että tähän sopisi paremmin joku makeampi hedelmä. Minun mielestäni salaatissa kuuluu ehdottomasti olla jotain pientä makeaa mukana.

    VastaaPoista