sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Tuliset enchiladat

Jos olis malttanut, olis voinut antaa tämän olla vielä hetken aikaa uunissa jotta juusto olisi kivasti ruskistunut. Näissä oli juuri sopivasti tulisuutta. Hyviä siis.




Ainekset:
400 g broilerin jauhelihaa
1 rkl srirachaa
1 rkl voita
1 punasipuli
400 g tomaattimurskaa
Tomaattiseos:
4 tomaattia
1 paprika
1 punasipuli
3 rkl punaviinietikkaa
suolaa
chilirouhetta
Lisäksi:
8 tortillaa
40 g juustoraastetta (Kuusamon 60 v juhlaleimaemmental)

Kuutioi tomaattiseoksen tomaatit. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Kuori ja silppua punasipuli. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja jätä maustumaan huoneenlämpöön.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Siirrä liha sivuun. Kuumenna samalla pannulla voi ja kuullota siinä sipulia muutama minuutti. Mausta srirachalla ja suolalla. Sekoittele pari minuuttia. Lisää pannulle jauheliha ja tomaattimurska. Keitä silloin tällöin sekoitellen 15 minuuttia.

Jaa täyte tortilloille ja kääri tortillat rulliksi. Nosta rullat lasagnevuokaan saumapuoli alaspäin. Levitä päälle tomaattiseos ja paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja ripottele pinnalle juustoraaste. Jatka paistamista n. 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hiukan ruskistunut.

2 kommenttia:

  1. Nam! Kuulostaa hyvältä. Näitä rullia on vaan hankala tehdä gluteenittomista tortillaletuista, kun ne tuppaavat halkeilemaan ja murenemaan.

    VastaaPoista
  2. No höh. Jos vaikka paistais gluteiinittomia lettuja, ja käärisi täytteet niihin?

    VastaaPoista