sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Jauhelihapannupizza

Kaupassa oli taas sopuhintaan tarjolla suosikkitomaattejani, ruskeahkoja raf-tomaatteja. Laitoin niitä pizzan päälle, mutta tässä ne ehkä menivät vähän hukkaan kun jäivät tuonne mausteiden ja mozzarellan sekaan. Tämä oli todellakin paksupohjaista pannupizzaa, ja aivan ihanaa sellaista.




Pohja:
2 dl vettä
4 dl vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa
¾ tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
Jauhelihakastike:
300 g jauhelihaa
1 punainen chili
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
200 g tomaattikastiketta (Jävla sås bolag)
Lisäksi:
2 tomaattia
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
125 g mozzarellaa
Pinnalle:
1 rkl tuoretta oreganoa

Sekoita yhteen taikinan kuivat aineet. Lisää hiukan kättä lämpimämpi vesi ja öljy. Alusta tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysähköksi. Siirrä taikina kevyesti voideltuun pannuun tai vuokaan (28 cm). Anna kohota peitettynä täytteiden valmistelun ajan.

Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Viipaloi tomaatit. Kuutioi mozzarella.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää chili, mausteet ja tomaattikastike. Anna hautua muutaman minuutin ajan.

Kuutioi mozzarella. Viipaloi tomaatit. Painele kohonnutta taikinaa keskeltä ja levitä pohjalle tomaatti-jauhelihakastike. Jaa kastikkeen päälle tomaattiviipaleet, mausteet ja mozzarella.

Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Viimeistele tuoreella oreganolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti