perjantai 12. marraskuuta 2021

Kiinalaiset lihapiirakat

Nämä piirakat kuulostivat paljon työläämmiltä kuin loppujen lopuksi olivatkaan. Ainut mistä en tykkää, on tuo pannulla paistaminen. Meinasinkin ensin laittaa nämä air fryeriin, mutta sitten kuitenkin paistoin piirakat ihan reseptin mukaan. Ja ainakin tällä tavalla näistä tuli tosi hyviä. Ja mielestäni pannulla paistetusta taikinasta tulee aina hiukkasen erilaista kuin missä tahansa uunissa paistetusta.




Taikina:
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl melkein kiehuvaa vettä
½ tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Täyte:
300 g jauhelihaa
3 rkl vettä
2 kevätsipulia
½ tl suolaa
½ tähtianis
¼ tl fenkolinsiemeniä
ripaus jauhettua neilikkaa
ripaus jauhettua kanelia
ripaus mustapippuria
1 tl inkivääritahnaa
2 rkl kiinalaista soijakastiketta
3 tl seesamiöljyä
Voiteluun:
1 rkl rypsiöljyä

Mittaa taikinan jauhot isoon kulhoon ja lisää joukkoon suola. Kaada jauhojen joukkoon vesi ohuena nauhana samalla puuhaarukalla sekoittaen. Lisää öljy. Odota, että taikina hieman jäähtyy, ja vaivaa sitten käsin tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä 15 minuuttia.

Silppua täytteen kevätsipuli. Jauha tähtianis ja fenkolinsiemenet morttelissa. Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon vettä 1 rkl kerrallaan. Lisää suola, soijakastike, seesamiöljy, inkivääritahna, mausteet ja kevätsipuli. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina 8 osaan. Kauli pieni taikinapallo n. 12 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Aseta 1/8 täytettä taikinalevylle ja nipistä taikinan reunat yhteen nyytiksi. Paina kämmenellä nyytti levyksi.

Sivele piirakoiden pintaan molemmille puolille hiukan öljyä ja paista miedolla lämmöllä paistinpannulla kullanruskeiksi ja kypsiksi molemmilta puolilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti