lauantai 20. marraskuuta 2021

Omenainen rahkatorttu

Tässä oli just oikeassa suhteessa pohjaa ja täytettä. Rusinat täytteessä olivat mielestäni tässä piirakassa se juju. Oli tosi hyvää.




Pohja:
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
Pohjalle:
3 suurta omenaa (n. 500 g)
1 dl rusinoita
1 tl kanelia
Täyte:
400 g maitorahkaa
1 rkl vaniljasokeria
¾ dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna, edelleen vatkaten. Lisää lopuksi jauhot. Painele taikina silikonireunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita yhteen omenat, rusinat ja kaneli. Levitä seos pohjalle.
 
Vatkaa täytteen ainekset yhteen. Kaada täyte vuokaan. Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen vuoasta irrottamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti