sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Porkkana-yrttiohratto

Herra 10-vee ilmoitti, että koulussa ohra on tosi pahaa kun se tarjoillaan aina ihan kuivana, mutta tämä oli tosi hyvää. Ja niinhän tämä olikin, mehevää ja maukasta.




Ainekset:
3 porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl rypsiöljyä
3 dl ohrasuurimoita
3 dl kasvislientä
2 dl porkkanamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 ruukku tuoretta persiljaa

Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua yrtit.

Kuullota sipulit öljyssä läpikuultaviksi. Lisää porkkanat ja kääntele muutama minuutti. Lisää ohrasuurimot, kasvisliemi ja porkkanamehu. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes suurimot ovat kypsiä ja neste on imeytynyt suurimoihin.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon persiljasilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti