sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Katkarapu-parsasalaatti

Olin ihan hämmästynyt siitä, että tähän aikaan vuodesta kaupasta löytyi parsaa kilokaupalla. Tämä oli ihan hyvä salaatti, mutta ei mitenkään erikoisen mieleenpainuva.




Ainekset:
200 g isoja katkarapuja
450 g tuoretta vihreää parsaa
1 avokado
2 rkl sitruunamehua
2 tomaattia
2 kevätsipulia
Kastike:
3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 rkl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Poista parsoista puumaiset tyviosat. Leikkaa latvat irti. Leikkaa varret kolmen sentin paloiksi. Keitä parsan varsipaloja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Lisää latvapalat ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Valuta siivilässä ja anna jäähtyä.

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra malto kuorestaan ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutioiden joukkoon sitruunamehu.

Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Viipaloi kevätsipulit. Sekoita yhteen tomaatti, kevätsipuli ja parsa.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Kaada kastike salaattiin ja sekoita hyvin. Säästä 2 rkl kastiketta. Levitä ravut salaatin päälle ja pirskottele pinnalle loput kastikkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti