keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Mozzarella-kinkkunyytit

Alkuperäisessä reseptissä kinkkuna oli ilmakuivattua kinkkua ja sinappi-tomaattipyree-parmesaaniseoksen tilalla pestoa. Mutta koska nyt sattuu olemaan joulun aika ja joulukinkkua on kaupat pullollaan, päätin valita tämän suomalaisemman version. Ja joulusinapitkin sain sopivasti valmiiksi juuri ennen kuin aloin viipaloida mozzarellapalloja. Ainakin tällaisenaan nämä olivat ihania, ihan kuin pohjattomia pieniä kinkkupizzoja.




Ainekset:
2 mozzarellapalloa (250 g)
6 viipaletta joulukinkkua
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl parmesaaniraastetta
1 pieni paprika
1 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Leikkaa kumpikin mozzarellapallo kuudeksi viipaleeksi. Sekoita yhteen sinappi, tomaattipyree ja parmesaaniraaste. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Murskaa timjami morttelissa.

Nosta jokaisen kinkkuviipaleen päälle yksi mozzarellaviipale ja voitele se sinappiseoksella. Jaa paprikakuutiot voidelluille mozzarellaviipaleille. Ripottele päälle timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle toiset mozzarellaviipaleet. Kiedo kinkkuviipaleet juustopalojen ympäri kääreiksi. Kiinnitä kääröt cocktail-tikuilla ja nosta paketit uunivuokaan.

Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti