sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Tapaninpäivän jauhelihakastike

Tapaninpäivänä perinteisesti jouluruokien rippeet saivat jäädä sivuun. Tämä oli just niin perus jauhelihakastiketta kun vaan voi olla. Ihanaa.




Ainekset:
2 sipulia
2 porkkanaa
100 g juuriselleriä
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
600 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
800 g tomaattimurskaa
4 dl lihalientä
4 rkl tomaattipyreetä
2 tl oreganoa
1 ruukku persiljaa

Kuori porkkanat ja selleri ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Silppua persilja.

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit pehmeäksi öljyssä. Lisää porkkana- ja selleriraasteet ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Siirrä lautaselle odottamaan.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan samalla pannulla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Siirrä vihannekset takaisin pannulle. Lisää tomaattimurska, lihaliemi ja tomaattipyree. Anna kiehua matalalla lämmöllä kannen alla puoli tuntia. Mausta oreganolla ja sekoita lopuksi joukkoon persilja. Tarjoile esim. pastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti