sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Texmexpaistos

Näiden kanssa kävi pieni virhe. Ostin kaupasta tölkillisen papuja, eri merkkiä kuin yleensä. Kun sitten tänään rupesin paistosta valmistamaan ja avasin paputölkin, siellä ei ollutkaan papuja vaan papumuhennosta. Hetken mietin, että mitäs nyt teen. Olin jotenkin niin asennoitunut siihen että paistoksessa on jauhelihaa ja papuja. En sitten kuitenkaan viitsinyt lähteä herättelemään autoa kylmästä ja ajaa kauppaan paputölkillisen vuoksi, vaan sekoitin papumuhennoksen jauhelihakastikkeeseen. Maun puolesta tämä oli oikein hyvä ratkaisu, mutta ikävästi jäi puuttumaan se visuaalinen puoli. Paistos oli erinomaista ja maistui hyvin koko porukalle.




Ainekset:
700 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
430 g mustapapumuhennosta (säilyke)
400 g tomaattimurskaa
1 keltainen paprika
230 g mango-papaijasalsaa
200 g ranskankermaa
8 maissitortillaa (336 g)
100 g juustoraastetta

Kuori ja silppua sipuli. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Siirrä pannu sivuun. Sekoita joukkoon tomaattimurska, paprika ja papumuhennos.

Sekoita yhteen 150 g salsaa ja ranskankerma. Levitä kolmasosa seoksesta kevyesti voidellun laakean uunivuoan pohjalle. Puolita tortillat ja levitä puolet paloista vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet jauhelihatäytteestä, kolmasosa juustoraasteesta ja kolmasosa ranskankermaseoksesta. Tee toinen kerros samoin. Lusikoi päälle loput salsakastikkeesta, peitä vuoka foliolla ja paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

Poista folio ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Jatka paistamista vielä n. 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti