sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Rustiikkiset aamupalapiirakat

Ihan söpöjähän näistä tuli, vaikka taikina tahtoikin olla aika murenevaista. Jos tekisin näitä uudestaan, laittaisin taikinaan reilusti enemmän sinappijauhetta (nyt se ei maistunut yhtään) ja lisäksi ripauksen suolaa. Taikinan hienoisesta mauttomuudesta huolimatta nämä olivat kyllä hyviä piirakoita.




Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl sinappijauhetta
100 g kylmää voita
4 rkl kylmää vettä
Täyte:
100 g mausteista makkaraa (laitoin Pirkka parhaat lammaskrakovanmakkaraa)
2 viipaletta pekonia
12 miniluumutomaattia
3 aurinkokuivattua tomaattia
250/125 g mozzarellaa

Sekoita kaikki taikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.

Viipaloi makkarat. Silppua pekonisiivut. Halkaise miniluumutomaatit. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa mozzarella pieniksi kuutioiksi.

Jaa taikina kuuteen osaan. Kauli osat kahdelle leivinpaperille pyöreiksi taikinalevyiksi. Jaa täytteet tasaisesti taikinakiekkojen keskelle. Nosta reunat täytteen päälle niin, että piiraat jäävät keskeltä avoimiksi.

Paista 180-asteisessa kiertoilmauunissa 8 minuuttia. Vaihda peltien paikkaa ja jatka paistamista vielä 8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti