keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Tonnikala-kvinoasalaatti

Ainekset kaikki erikseen olivat hyviä, mutta silti kokonaisuudesta tuli jotenkin mauton ja ehkä vähän jopa outo. Ihan syötävää, mutta ei mitenkään erityisen hyvää.




Ainekset:
1 ½ dl kvinoaa
3 dl vettä
suolaa
200 g vihreitä papuja
Kastike:
¼ dl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl harissatahnaa
1 ruukku lehtipersiljaa
Lisäksi:
200/150 g tonnikalaa vedessä
1 kurkku
1 punasipuli
50 g kevätsipulia
1 pieni cantaloupe-meloni
mustapippuria

Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 15 minuuttia). Lisää pavut kvinoan joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä 5 minuuttia. Silppua persilja. Kuori ja kuutioi kurkku. Kuori ja silppua punasipuli. Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja kuutioi meloni.

Sekoita pienessä kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy, harissatahna ja persilja. Sekoita kastike kvinoan joukkoon.

Lisää tonnikala, kurkku, sipuli ja meloni. Mausta mustapippurilla ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti