tiistai 1. helmikuuta 2022

Italian yrttinen sienipasta

Ihan vastaavia pastoja tein paljon joskus ikiomassa kodissa asumisen alkuaikoina n. 25 vuotta sitten. Silloin kovassa käytössä oli Crème Bonjourin valkosipulikastike, jota usein laitoin sekä pasta- että riisiruokiin. Tästä tuli hyvin vahva makumuisto ja takauma noihin aikoihin. Tykkäsin, joskaan en ehkä jaksaisi enää ihan joka viikko syödä tätä samaa.




Ainekset:
135 g suppilovahveroita (pakaste)
1 purjo
1 rkl oliiviöljyä
½ dl vettä
180 g italian yrtit –tuorejuustoa
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
200 g pastaa
Lisäksi:
1 ruukku ruohosipulia

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Silppua ruohosipuli.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista suppilovahverot kevyesti. Lisää purjo ja vesi ja anna hautua kannen alla, kunnes purjo pehmenee.

Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää tuorejuusto ja sekoittele, kunnes tuorejuusto sulaa. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Kääntele sekaan pasta ja ripottele pinnalle ruohosipuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti