perjantai 11. helmikuuta 2022

Marinoitu possupizza

Pizzan kanssahan tällä ei ollut juuri muuta tekemistä kuin pohja. Mutta ei haitannut, pizza tai piirakka tai mikä ikinä tämä olikaan, oli aivan superhyvää. Possu oli pehmeää ja sopivan mausteista, koko päivän pikkelöityneet kasvikset kivan nahkeita ja mausteisia nekin ja srirachamajoneesi juuri sopivan tulista pienenä määränä.




Porsaanfilee:
300 g possun sisäfileetä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi
10 g sushi-inkivääriä
Pohja:
2 dl vettä
1 tl sokeria
¾ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
11 g kuivahiivaa
Pikkelöidyt kasvikset:
50 g retiisiä
60 g porkkanaa
100 g kurkkua
1 valkosipulinkynsi
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
½ tl sokeria
¼ tl suolaa
Täyte:
possunfileet
100 g juustoraastetta (Oltermanni Monterey Jack)
Lisäksi:
20 g majoneesia
1 rkl srirachakastiketta
2 kevätsipulinvartta
½ ruukkua korianteria
½ rkl seesaminsiemeniä

Suikaloi porsaanfilee. Kuori valkosipulinkynsi. Sekoita yhteen öljy, hunaja, soijakastike ja sushi-inkivääri. Purista sekaan valkosipulinkynsi. Kääntele possusuikaleet marinadiin ja anna marinoitua muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä pitkiksi suikaleiksi. Viipaloi kurkku. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Laita kaikki pikkelöityjen kasvisten ainekset kannelliseen astiaan ja ravistele hyvin sekaisin. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Sekoita hiukan kättä lämpimämpään veteen sokeri, suola ja hiivaseos. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kypsennä porsaan fileesuikaleita marinadeineen 200-asteisessa air fryerissä 10 minuuttia. Sekoita välillä.
 
Kauli taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä pohjalle ensin juustoraaste ja sen päälle possunsuikaleet. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15 minuuttia.

Sekoita yhteen majoneesi ja sriracha. Valuta pikkelöidyt kasvikset ja levitä ne pizzojen pinnalle. Valuta päälle majoneesi-srirachaseos. Koristele kevätsipulilla, korianterilla ja seesaminsiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti