maanantai 28. maaliskuuta 2022

Vaahterasiirapilla glaseerattu pekonipossu

Kylläpä näistä tuli maukkaita ja muutenkin ihania. Upposivat mainiosti myös herra 10-v:lle. Kaveriksi keitin ihan tavallisia kuoriperunoita.




Ainekset:
3 viipaletta pekonia
1 sipuli
500 g porsaan ulkofilettä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
50 g vaahterasiirappia

Silppua pekoni. Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa porsaanfilee pihveiksi ja nuiji pihvit ohuemmiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella.

Paista pihvit voi-öljyseoksessa kauniin värisiksi, n. 4 minuuttia / puoli. Siirrä pihvit lautaselle odottamaan.

Lisää samalle pannulle pekoni ja sipuli. Paista, kunnes pekoni on rapeaa. Lisää omenaviinietikka ja vaahterasiirappi. Hauduta muutama minuutti. Nosta pihvit takaisin pannulle ja hauduta n. 8 minuuttia, kunnes liha on läpikypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti