perjantai 15. huhtikuuta 2022

Keksikerroskakku

Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty Digestive-keksejä, mutta koska mulla sattui olemaan kaapissa virkaheittona noita Belvita-keksejä, niin päätin käyttää niitä. Resepti oli mielestäni tosi jännä ja siksi halusinkin sitä kokeilla. Lopputulos oli aivan ihana, vähän mutakakkumainen ja taatusti suklainen kakku.




Ainekset:
175 g voita huoneenlämpöisenä
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
275 g vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
¼ tl ruokasoodaa
1 ½ dl maitoa
180 g taloussuklaata
50 g hasselpähkinärouhetta
10 hunaja-pähkinä välipalakeksiä (Belvita)

Rouhi 150 g taloussuklaasta ja sulata 30 g.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.

Ota taikinasta 1/3 erilliseen kulhoon. Sekoita tähän pienempään osaan taikinaa suklaasula ja hasselpähkinärouhe. Levitä taikina leivinpaperoidun neliön muotoisen vuoan pohjalle. Asettele taikinan päälle mahdollisimman monta kokonaista keksiä. Pilko loput keksit ja asettele palat kokonaisten keksien väliin.

Sekoita jäljellä olevaan taikinaan suklaarouhe ja levitä taikina keksikerroksen päälle. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes kakku on keskeltäkin kypsynyt (n. 35 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti