lauantai 23. huhtikuuta 2022

Punajuuripikkelsi

Pikkelöintiliemeen sujahti tänään porkkanan sijaan punajuurta. Porkkanatkin olivat hyviä, mutta jos vielä joskus niitä teen niin keitän viipaleet ensin. Näiden punajuurikuutioiden kanssa odotukset ovat korkealla, mutta vielä joutuu muutaman päivän odottelemaan.




Ainekset:
800 g punajuuria
2 ½ dl vettä
3 dl punaviinietikkaa
1 tähtianis
5 mustapippuria
1 laakerinlehti

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Valuta hyvin ja anna jäähtyä. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Siirrä kuutiot puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin.

Mittaa kattilaan kaikki loput ainekset. Kiehauta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kaada pikkelöintiliemi punajuurten päälle ja nosta purkki jääkaappiin. Poista laakerinlehti vuorokauden jälkeen. Pikkelsi on valmista syötäväksi kolmen vuorokauden kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti