torstai 7. huhtikuuta 2022

Puolukka-mascarponewhoopiet

Olen kerran joskus kauan sitten tehnyt whoopieita. Näköjään niin kauan sitten, että ohjetta ei edes löydy tästä blogista. Mieleeni jäi silloinkin, että whoopiet olivat vaivaansa nähden erinomaisia leivoksia. Ja taas päädyin samaan ajatukseen; näistä voisi luulla että ovat huomattavasti suuritöisempiä kuin ovatkaan. Etenkin jos vielä viitsisi levittää tuon täytteen nätisti ja tasaisesti keksilevyjen väliin. Olivat siis tosi hyviä tälläkin kertaa.




Taikina:
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ rkl vaniljasokeria
¾ dl maitoa
Täyte:
250 g mascarponea
2 dl kohmeisia pakastepuolukoita
2 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata

Vatkaa taikinan voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna, edelleen vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Pursota taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille parillinen määrä pieniä nokareita (noin 40-50 kappaletta). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata täytteen valkosuklaa ja anna sen jäähtyä. Sekoita suklaasulaan ensin sokerit, sitten mascarponeja lopuksi kohmeiset puolukat.

Jaa täyte puolelle pohjalevyistä ja paina loput levyt kansiksi. Nosta whoopiet jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti