sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Gratinoidut cannellonit pinaatti-raejuustotäytteellä

Tässä meni kyllä vaivalloinen cannellonien täyttö aivan hukkaan. Kokonaisuus oli ihanan makuinen, mutta samaan lopputulokseen olisi päässyt käyttämällä mitä tahansa pastaa. En kerta kaikkiaan kyennyt erottamaan kastikkeen joukosta minkäänlaista cannelloniputkea.




Ainekset:
12 cannellonia
450 g pakastepinaattia
1 sipuli
1 rkl voita
200 g raejuustoa
ripaus muskottipähkinää
suolaa
Tomaattikastike:
400 g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 rkl voita
1 dl valkoviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
Juustokastike:
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl Kiehu-maitoa
100 g juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
tuoretta lehtipersiljaa

Kuori ja silppua sipuli. Kuullota pinaattia ja sipulia voissa, kunnes pinaatti on sulanut ja sipuli pehmennyt. Anna jäähtyä. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Sekoita joukkoon raejuusto. Täytä cannellonit seoksella ja jätä odottamaan.

Kuori ja silppua tomaattikastikkeen sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää sipuli, valkoviini ja voi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes sipuli on pehmennyt. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tomaattipyree. Kaada kastike uuninkestävään vuokaan ja nosta päälle cannellonit täytteineen.

Kuumenna juustokastikkeen maito höyryäväksi. Sulata voi toisessa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Anna hautua 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää juustoraaste. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut.

Kaada juustokastike cannellonien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Silppua lehtipersilja ja ripottele silppu cannellonien päälle. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti