tiistai 10. toukokuuta 2022

Kermainen stroganoff

Jos lihat olisivat olleet mureita, niin tämä olisi ollut tosi hyvää. Tai tosi hyvää tämä oli nytkin, mutta sitkeät lihapalat hiukan huononsivat kokonaisuutta. Viime syksyn viimeiset pakastesienet menivät tähän. Nyt on jäljellä enää kuivattuja. Voipa olla, että jossain vaiheessa ostan taas paketillisen herkkusieniäkin. Kermaviili sopii mielestäni hiukan huonosti lämpimiin ruokiin. Se tuppaa aina pikkuisen juoksettumaan, vaikka kuinka varovasti lämmittelisi. No, se ei makua haittaa, ulkonäköä kumminkin hiukan.




Ainekset:
300 g naudan minuuttisuikaleita
150 g metsäsieniä (laitoin punikkitatteja ja orakkaita)
1 sipuli
2 tl voita
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl lihalientä
4 rkl tomaattipyreetä
200 g kermaviiliä
Koristeluun:
ruohosipulia

Pilko sienet tarvittaessa. Kuori ja silppua sipuli. Silppua ruohosipuli.

Ruskista lihasuikaleet voissa. Lisää sienet ja sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Ripottele pinnalle jauhot ja lisää lihaliemi koko ajan sekoittaen. Lisää tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5 minuuttia.

Lisää kermaviili juuri ennen tarjoilua. Lämmitä varovasti. Älä enää kiehauta, jotta kermaviili ei juoksetu. Koristele ruohosipulilla ja tarjoile esim. kvinoasalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti