torstai 26. toukokuuta 2022

Klassinen tartar

En ollut koskaan aiemmin syönyt tartaria. Täytyy myöntää, että ajatus raa´asta jauhelihasta lautasella oli hiukkasen epäilyttävä. Niinpä paistoinkin suurimman osan taikinasta kypsiksi pihveiksi air fryerissä, siltä varalta että syömmekin mieluummin pihvimme kypsänä. Olikin sitten hiukan yllätys, että sekä minä että herra 10-v olimme kummatkin sitä mieltä että pihvit olivatkin tosi hyviä (10-v:n arvosana oli 6/5, siihen tosin saattoi vaikuttaa ajatus siitä että raa´an lihan syöminen on jotenkin übercoolia).




Ainekset:
400 g naudan sisäpaistia
1 salottisipuli
2 rkl kapriksia
4 rkl lehtipersiljaa
2 kananmunan keltuaista
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl majoneesia
2 tl worcestershirenkastiketta
pari tippaa tabascoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Jäähdytä kaikki ainekset jääkaappikylmiksi. Jauha liha myllyssä haluamallesi karkeusasteelle. Kuori ja silppua salottisipuli. Silppua lehtipersilja.

Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen. Muotoile taikina pihveiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti