maanantai 23. toukokuuta 2022

Makkarawokki

Tämä oli taas erinomaista perusmättöä. Kastike muuten muistutti hämmästyttävän paljon ketsuppia. Tai no, ei kai siinä mitään hämmästyttävää ole kun kerran tomaattikastikkeesta puhutaan.




400 g makkaraa (Atria kunnon arki uunilenkki)
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 sellerinvartta
1 sipuli
400/225 g vihreitä papuja
340/285 g maissia
200 g mungpavun ja linssien ituja
250 g munanuudeleita
1 rkl öljyä
Kastike:
200 g paseerattua tomaattia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
½ tl mustapippuria

Kuori ja suikaloi makkara. Kuori porkkanat ja palsternakka ja suikaloi ne julienne-raudalla. Viipaloi sellerinvarret. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta maissi ja pavut. Keitä nuudelit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin.

Kuullota porkkana, palsternakka, selleri ja sipuli öljyssä pehmeiksi. Siirrä kasvikset sivuun ja ruskista makkarasuikaleet. Lisää pannulle sokeriherneet, maissi, idut, nuudelit ja kasvikset.

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada kastike pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti