perjantai 27. toukokuuta 2022

Punaherukkaclafoutis

Valiolta oli tullut kauppoihin uusi mansikkakerma ja ajattelin, että sitä täytyy ehdottomasti maistaa kun se kinuskikermakin on niin mahdottoman hyvää. Jollain omituisella tavalla olin jopa pettynyt mansikkakermaa maistettuani, kun se ei maistunut yhtään esanssiselta vaan ihan oikealta mansikalta. Mansikkakermavaahto oli siis todella hyvää, ja suunnittelinkin jo että siitä täytyy tehdä jonkinlaista pikajäätelöä. Mutta jotta tämä postaus nyt ei menisi ihan pelkästään Valion kehumiseksi (ei ole maksettua mainosta), niin täytyy myöskin sanoa että clafoutis oli ihanaa. Ei liian makeaa, vaan juuri sopivan kirpeää sen mansikkakerman kaveriksi.




Ainekset:
25 g voita sulatettuna
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1/3 tl suolaa
200 g punaherukoita
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria
Tarjoiluun:
mansikkakermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa sekaan vaniljakastike. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää lopuksi maito ja voisula.
 
Kaada puolet taikinasta leivinpaperoituun suorakulmaiseen uunivuokaan ja ripottele päälle 2/3 marjoista. Kaada vuokaan loput taikinat. Paista 175-asteisessa unissa n. 15 minuuttia ja ripottele sitten pinnalle loput marjat. Jatka paistamista vielä n. 20 minuuttia. Clafoutis saa jäädä sisältä hiukan vanukasmaiseksi. Anna jäähtyä haaleaksi. Siivilöi pinnalle tomusokeri ennen tarjoilua.

Tarjoile esim. mansikkakermasta vatkatun kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti