tiistai 31. toukokuuta 2022

Sahramikranssi mantelimassalla

Pullaa pitkästä aikaa. Minä tykkäsin kovasti, herra 10-v ei niinkään. Ilmeisesti se sahrami vähän tökki. Se onkin kyllä vähän sellainen maku että siihen pitää tottua ennen kuin se alkaa olla hyvää. Täytettä olis voinut olla enemmänkin, tuo määrä hukkui turhan tehokkaasti taikinan sekaan.




Taikina:
½ g sahramia
1 ½ dl punaista maitoa
4 ¼ g kuivahiivaa
ripaus suolaa
½ tl kardemummaa
30 g sokeria
½ kananmuna
35 g voita huoneenlämpöisenä
4 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
25 g voita huoneenlämpöisenä
½ dl sokeria
Voiteluun:
½ kananmuna
Pinnalle:
raesokeria
mantelirouhetta

Liuota taikinan sahrami ja hiiva hiukan kättä lämpimämpään maitoon. Lisää suola, kardemumma ja sokeri. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää voi ja kananmuna alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 50 minuuttia.

Kauli taikina n. 1 cm paksuiseksi suorakulmioksi. Levitä täytteen voi taikinalevylle. Ripottele voin päälle marsipaani ja sokeri. Kääri taikina rullaksi ja rulla kierrä kranssiksi. Nypi saumakohta tiukasti kiinni. Nosta kranssi leivinpaperoidulle uuninkestävälle pannulle saumapuoli alaspäin. Leikkaa kranssin ympäri (ulkoreunalle) 12 viiltoa tasaisin välein n. 2 cm päähän keskikohdasta. Anna kohota puolisen tuntia.

Voitele kranssi kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeri ja mantelirouhe. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti