perjantai 3. kesäkuuta 2022

Kuningatarjäätelö

Olin napannut tämän ohjeen jostain ”kuningatartuutteina”, jotka oli tarkoitus jäädyttää shottilaseissa. En viitsinyt ruveta näpertelemään (ja sitä paitsi mielestäni on kivaa jos jokainen syöjä saa valita itselleen sopivan annoksen). Tuplasin hillomäärän ja sekoitin jätskin isoon rasiaan. Ja kylläpä siitä tuli herkkua!




Kuningatarhillo:
120 g mustikoita
200 g vadelmia
1 dl hillo-marmeladisokeria
3 rkl vettä
Jäätelö:
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 tl vaniljasokeria
400 g ranskankermaa
2 ½ dl Flora Vispiä

Mittaa laakealle pannulle hillon ainekset. Keitä, kunnes marjat ovat soseutuneet ja sokeri sulanut. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
 
Vatkaa sokerit ja keltuaiset vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa. Vatkaa sekaan ranskankerma. Kääntele vaahto keltuaisseokseen. Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa.

Siirrä jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan. Lusikoi päälle hillo. Vedä lusikalla muutaman kerran jäätelömassan läpi niin että hillo sekoittuu osittain jäätelöön. Nosta astia pakastimeen vähintään pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti