perjantai 17. kesäkuuta 2022

Meskouta-kakku

Ennen kuin sain kakun kumottua vuoasta, luulin että se on kauttaaltaan kova kuin kivi. Onneksi ei ollut, ainoastaan paistopinta oli uunissa kovettunut. Kakku oli hyvää ja erityisesti tykkäsin siirapista. Appelsiineiksi ostin luomuappelsiineja, mutta en ole ihan varma olisiko kakku ollut jopa parempaa ilman niitä appelsiineja pinnalla. Mutta eihän niitä ole pakko syödä; ainakin ne olivat kivan näköisiä.




Kakku:
140 g mantelijauhetta
200 g vehnäjauhoja
230 g sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
½ g sahramia
4 rkl appelsiininkuoriraastetta
120 g rypsiöljyä
4 kananmunaa
Siirappi:
1 dl appelsiinimehua
1 tl vaniljatahnaa
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
Karamellisoidut appelsiinit:
1 appelsiini
2 dl sokeria
2 dl vettä

Sekoita kakun kuivat aineet keskenään. Vatkaa sekaan öljy, kananmunat ja appelsiininkuoriraaste. Kaada taikina silikoniseen kakkuvuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa tunnin ajan.

Poista karamellisoitavan appelsiinin kannat. Viipaloi appelsiini noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla sokeri ja vesi kiehuvaksi ja lisää pannulle appelsiinisiivut vierekkäin. Anna hautua keskilämmöllä noin 20 minuuttia välillä käännellen.

Aseta ritilä leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä karamellisoituneet appelsiiniviipaleet ritilälle. Kuivaa siivuja 100-asteisessa uunissa vähintään puoli tuntia.

Yhdistä kaikki siirapin ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut ja seos on tiivistynyt hiukan.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja pistele siihen reikiä haarukalla. Lusikoi kuuma siirappi kakun päälle. Koristele karamellisoiduilla appelsiinisiivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti