lauantai 25. kesäkuuta 2022

Pähkinäiset pekonisarvet

Ensin pelkäsin, että täytteet eivät mahdu sarvien sisään. Sitten hirvitti sarvien kääriminen, koska tämä oli ihka ensimmäinen kerta kun tein minkäänlaisia sarvia. Kaikki pelkoni osoittautuivat turhiksi. Täytteet pysyivät hyvin sarvien sisällä ja näistähän tuli jopa varsin kauniita. Ja aivan ihanan makuisia. Täytteen lisäksi myös taikina oli maukas ja koostumukseltaan juuri tällaisiin leivonnaisiin sopiva.




Taikina:
3 ½ dl hiivaleipävehnäjauhoja
½ dl perunasosehiutaleita
2 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
1 tl paprikajauhetta
ripaus cayennenpippuria
½ dl parmesaaniraastetta
¾ dl öljyä
1 ½ dl maitoa
Täyte:
1 sipuli
150 g pekonia
50 g cashewpähkinöitä
½ dl juustoraastetta
Voiteluun:
½ kananmuna
Pinnalle:
1 rkl unikonsiemeniä

Mittaa taikinan kuivat aineet kulhoon. Lisää öljy ja hieman kädenlämpöä kuumemmaksi lämmitetty maito. Sekoita tasaiseksi ja anna kohota noin 10 minuuttia.

Kuori ja silppua täytteen sipuli. Silppua pekoni. Ruskista pekoni omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja jatka ruskistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla. Anna jäähtyä ja rouhi pienemmiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Kauli taikinasta pyöreä levy ja leikkaa levy kolmioiksi. Lusikoi täyte kolmioille ja kierrä sarviksi leveästä päästä alkaen. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin 15 minuuttia.

Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti