torstai 2. kesäkuuta 2022

Perunamuhennosta makkaran ja sipulin kera

Olipa ihanaa makkarakastiketta ja perunamuusia. Herneet sopivat muuten tosi hyvin kastikkeeseen, vaikka ensin vähän epäilinkin.




Perunamuhennos:
1200 g perunoita
1 rkl voita
3 dl maitoa
suolaa
sokeria
Makkarakastike:
400 g lenkkimakkaraa
2 sipulia
40 g kuivattuja suppilovahveroita
1 punainen paprika
200 g herneitä
1 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
1 rkl voita

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä palat pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta kypsät perunat. Lisää voi ja maito. Mausta suolalla ja sokerilla.

Mittaa suppilovahverot kuumuutta kestävään astiaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna seistä puolisen tuntia.

Suikaloi makkara. Kuori ja viipaloi sipulit. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto.

Sulata voi pannulla. Ruskista makkara, sipuli, paprika ja herneet yhdessä. Lisää kerma. Keitä kokoon pari minuuttia. Lisää sienet ja mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä perunamuhennos tarjoiluastiaan ja lusikoi päälle makkaraseos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti