perjantai 1. heinäkuuta 2022

Broileri-artisokkasalaatti jogurttikastikkeen kera

Tämä oli kyllä just sopiva ruoka kammottavan kuumaan hellepäivään. Salaatin kaveriksi keitin pari uutta perunaa. Oli hyvää.




Salaatti:
3 broilerin minuuttipihviä
suihkutettavaa oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
250 g marinoituja kokonaisia artisokkia
50 g saksanpähkinöitä
1 ruukku ruohosipulia
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku minttua
1 punasipuli
1 punainen chili
350 g keräsalaattia
100 g fetaa
Jogurttikastike:
150 g maustamatonta jogurttia
1 valkosipulinkynsi
½ rkl sumakkia
½ tl kuivattua minttua
2 tl sitruunankuoriraastetta
¼ dl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä

Valuta ja viipaloi salaatin artisokat. Rouhi saksanpähkinät pienemmiksi. Silppua yrtit. Kuori ja silppua punasipuli. Murenna feta. Revi salaatti paloiksi.

Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Suihkuta broilerit kevyesti oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 180-asteisessa air fryerissä 10-15 minuuttia. Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.

Kuori kastikkeen valkosipulinkynsi ja purista se pieneen kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita hyvin.

Sekoita kaikki salaatin ainekset yhteen. Valuta päälle kastike. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti