maanantai 18. heinäkuuta 2022

Gratinoitua viinivaahtoa ja hedelmiä

Ai että harmitti. Tämä kerkesi olla uunissa reilut kaksi minuuttia, kun alkoi haista palaneelle. Avasin uunin luukun ja näky oli tämä. Hiukkasen vähemmän uunitettuna olisi ollut ehkä vielä parempaa, mutta tällaisenaankin tosi hyvää.




Ainekset:
1 päärynää
2 passionhedelmää
2 paraguayoa
1 banaani
100 g mansikoita
1 pieni mango
1 dl kuivaa valkoviiniä
Viinivaahto:
1 dl sokeria
¾ dl madeiraa
5 kananmunan keltuaista
Sokeriliemi:
1 ½ dl vettä
1 rkl sokeria

Sekoita sokeriliemen ainekset yhteen. Kuori ja lohko päärynä. Keitä lohkot sokeriliemessä pehmeiksi.

Halkaise passionhedelmät. Viipaloi paraguayot. Kuori ja viipaloi banaani ja mango. Viipaloi mansikat. Laita kaikki hedelmät marinoitumaan viiniin n. 20 minuutiksi.

Sekoita viinivaahdon keltuaiset, sokeri ja jälkiruokaviini kuumuutta kestävässä astiassa. Aseta kattila kuumavesihauteeseen ja vispaa, kunnes taikina on tasaista, ja vaahtoavaa.

Siirrä hedelmät laakeaan uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle viinivaahto ja gratinoi 250-asteisen uunin grillivastusten alla noin 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti